Den ufortalte sandhed om Jordan 1 Low

Jordan-brandet er et af de mest ikoniske sneakerbrands i verden, og det er ikke kun på grund af deres klassiske Air Jordan-sneakers. Mærket har fortsat med at innovere og udgive nye produkter med unikke designs, herunder flere hybrider af forskellige klassiske silhuetter. Men lige så mange seje og interessante ting vi ved om Jordan-brandet og dets sneakers, lige så mange ubesvarede spørgsmål er der dog også derude. Selv hvis du er en dedikeret sneakerhead med en dyb viden om dine yndlingsmærker og deres produkter, kan du have svært ved at finde svar på visse ting om Jordan 1 Low. Læs videre for at lære mere om denne populære sneaker og få de fakta, du har brug for, for at få svar på alle dine brændende spørgsmål om Jordan 1 Low.

 

Hvad er der galt med navnet?

I modsætning til de fleste andre ting ved denne sko er navnet på denne sneaker faktisk noget til debat. Nogle mener, at den hedder 1 Low, fordi det er den første Jordan-silhuet, der blev lavet til en low-top. Andre mener, at den hedder 1 Low, fordi “Low” er en henvisning til “Lo” på bagsiden af hælen. “Lo” er en henvisning til Michael Jordans nummer, 23, og ikke den almindelige forkortelse for “low”. Nogle mener også, at “Lo” på bagsiden af hælen er en reference til “Lo” i “Looney Tunes”. Uanset hvad, så er navnet på denne sneaker faktisk til debat. Grunden til denne forvirring er, at Jordan 1 Low var den første sneaker, der fik sit navn forkortet. De fleste andre Jordan-sneakers fik deres navn, fordi Nike besluttede, at de eneste to bogstaver, som mærket kunne staves med, var “Jordan” og “Nike”. 1 Low var den første sneaker, der afveg fra denne regel, og siden da har mange af Jordan Brand’s sneakers fulgt trop.

 

Hvorfor er der så mange farvevarianter?

Ligesom mange retro Jordans har 1 Low set mange farvevarianter og udgivelser. En del af dette skyldes det faktum, at sneakeren først udkom i 1994, hvilket betyder, at flere af dens oprindelige farvevarianter nu er over to årtier gamle. Folk har været ved at dø af sneakers lige så længe sneakers har eksisteret, og med 1 Low’s popularitet har der været mange flotte farvevarianter, der er blevet udgivet og senere udgået. I nogle tilfælde kan skoens farve være en reference til noget specifikt, som Air Jordan 1 “Bred” eller Air Jordan 1 “Royal”. I andre tilfælde er farven måske bare et tilfældigt valg, som Air Jordan 1 “Black/Gum”.

 

Er det den samme som Jordan 1 Flyaway?

Selv om 1 Low og Flyaway ser ud til at være næsten identiske, er de to sneakers forskellige modeller. Flyaway kommer i en high-top-version, mens 1 Low kommer i en low-top-version. Selv om de to sneakers er forskellige, har Flyaway og 1 Low mange ligheder. De to modeller er begge inspireret af Air Jordan 1, kommer i forskellige farveskemaer og er begge lavet af premium læder. Der er endda forlydender om, at Flyaway og 1 Low blev skabt ved en fejltagelse. Tilsyneladende blev Flyaway ved en fejl lavet til en low-top. Der er dog også vigtige forskelle mellem de to sneakers. Flyaway blev udgivet i 1994 og blev lavet til at ligne en basketball-sneaker. 1 Low blev udgivet i 2001 og blev lavet til at være mere en livsstilssneaker. Begge sneakers er lavet med førsteklasses materialer, men Flyaway har en overdel i nubuck-læder, mens 1 Low har en overdel i fuldnarvet læder.

 

Hvorfor er denne sko udgået?

I løbet af de sidste par år har 1 Low været bemærkelsesværdigt fraværende fra Jordan-mærkets lineup. Med de fleste af dens farvevarianter udgået af produktion har det været svært at finde denne model. Engang troede man, at 1 Low var udgået, men siden er det blevet bekræftet, at den er udgået. Det er uklart præcis hvorfor 1 Low er blevet udgået, men det kan skyldes skoens alder. Som vi nævnte tidligere, er mange af 1 Low’s originale farvevarianter over to årtier gamle, hvilket gør det svært at producere en sneaker, der både er autentisk og lever op til moderne standarder. Det kan også have noget at gøre med 1 Low’s allestedsnærværelse. Med sine mange farvevarianter har 1 Low været en populær sneaker, siden den blev udgivet første gang i 1994. Det kunne være, at Jordan-brandet har besluttet, at det ville være bedre at fokusere på en ny model i stedet for at genudgive 1 Low i nye, moderne farvevarianter.

 

Hvor kan jeg finde disse?

Hvis du ønsker et par autentiske 1 Lows, kan du altid prøve at lede efter et brugt par på eBay eller Craigslist. Eller, hvis du er utålmodig, kan du altid købe en kopiversion online. Men hvis ægthed ikke er et stort problem for dig, og du bare gerne vil have et par af disse sneakers, kan du altid finde dem hos en af de store onlineforhandlere, der sælger sneakers. Du kan også besøge en Jordan-fokuseret sneakerbutik i din by, som Premier eller Sneakerhead. Hvis du vil se, om der er nogen Jordan-specifikke trends på vej, eller hvis du bare er nysgerrig på historien om Jordan-mærket og dets produkter, kan du helt sikkert besøge Jordan-mærkets hjemmeside.

Afsluttende tanker

Jordan 1 Low er en af de ældste Jordan Brand-sneakers på markedet. Med flere farvevarianter og en historie, der går helt tilbage til 1994, har den været en populær sneaker i mere end to årtier. Nu hvor det er blevet bekræftet, at 1 Low er blevet udgået, vil den sandsynligvis blive endnu sværere at finde. Hvis du ser et par i en genbrugsbutik eller på nettet, bør du helt sikkert samle dem op, før de er væk for altid.